Hoe werkt een Airbac rugzak?

Hoe werkt het?

Hoe simpel kan het zijn? Iedere rugzak van Airbac is voorzien van een luchtkamer aan de onderkant van de rugzak, zowel op de bodem als de onderkant van je rug. De luchtkamer is beschermd met een ondoordringbaar materiaal en je kunt hem dus niet lek prikken of stoten. De luchtkamer van de rugzak is al opgeblazen dus hij is klaar voor gebruik.

Stap 1

Laad jouw Airbac rugzak met de dingen die je wilt meenemen. Door de opgeblazen luchtkamer zal je voelen dat de rugzak comfortabel op je rug zit. Zeker bij een zware inhoud zal de Airbac jouw rug beschermen tegen schokken tijdens het lopen. Maar ook jouw spullen zijn beter beschermd!

Stap 2

Verstel de schouderriemen zodanig dat de onderkant van de rugzak net boven de taille komt.

Stap 3

Je kunt de hoeveelheid lucht in jouw Airbac rugzak naar wens aanpassen.  Alhoewel de rugzak al een gevulde luchtkamer heeft kan er wat extra lendensteun toegevoegd worden met een ballenpomp. Aan de achterkant van je rugzak vind je een beschermingsdop die je toegang geeft tot het witte ventiel. Trek het ventiel enigzins naar buiten, stop de naald van de ballenpomp er goed diep in, het gaatje in de naald moet in de luchtkamer komen en niet in het ventiel blijven, en pompen maar!
Op dezelfde manier kun je overigens ook lucht uit je Airbac rugzak halen. Bijvoorbeeld als je je rugzak plat wilt opbergen in je koffer als je op reis gaat. Nadat je de naald van de ballenpomp hebt ingebracht druk je de luchtkamer van je rugzak in en de lucht loopt er via de naald uit. Afhankelijk van het type ballenpomp dat je gebruikt kan het nodig zijn dat je de pomp losmaakt van de naald.

Het te hard opblazen van je Airbac rugzak raden we  af omdat je dan minder comfort bij het dragen hebt. Zorg dat de luchtkamer altijd voldoende kan “inveren” zodat je maximale schokdemping hebt.

Bekijk hier in deze Airbac instructie video hoe “kinderlijk” eenvoudig het is;

 

 

6 Responses to “Hoe werkt een Airbac rugzak?”

 1. Karin 30 april 2013 at 12:19 Permalink

  Wat een super gave instructievideo! Een kind kan de was eh… pomp doen!!!
  Groetjes, Onno, Imme en Karin

  • Arno de Beer 5 mei 2013 at 13:39 Permalink

   Natuurtalent!
   Duidelijkheid en geduld zijn goede eigenschappen bij het presenteren. Ik voorzie een commerciële functie …..

 2. saskia 7 mei 2013 at 17:43 Permalink

  Leuke demonstratie door zo’n stoer klein ventje. Goed idee!!
  Saskia

 3. Leo de wit 25 mei 2013 at 19:15 Permalink

  Super gaaf product, net live demo gehad en rugbelasting is aanmerkelijk minder dan bij een traditionele rugzak, daarnaast proef op de som genomen en gevulde rugzak van 2 meterlaten vallen. Nu nog steeds in staat om mijn i pad te gebruiken

  Kortom een product dat beloftes ook daadwerkelijk waar maakt

 4. Luca 29 oktober 2014 at 11:58 Permalink

  Mijn airbac rugzak is leeg en pompt ook niet op met n ballonpomp, hoe kan dat?

Geef een reactie

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Twitter